Ventileren; de gezonde woning
Cursus inhoud
Nieuwbouwwoningen hebben vaak balansventilatie. Oude woningen hadden geen speciale ventilatievoorzieningen. Waarom moet dat nu dan wel?
Waarom moet ik ventileren? Hoeveel moet ik ventileren? Wat is het verschil tussen ‘natuurlijke’ en ‘mechanische’ ventilatie? Wat zijn de kosten? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is gezonde leeflucht? Kan een woning zonder speciale ventilatievoorzieningen wel een gezonde leeflucht hebben? Op al deze [..]
Nieuwbouwwoningen hebben vaak balansventilatie. Oude woningen hadden geen speciale ventilatievoorzieningen. Waarom moet dat nu dan wel?
Waarom moet ik ventileren? Hoeveel moet ik ventileren? Wat is het verschil tussen ‘natuurlijke’ en ‘mechanische’ ventilatie? Wat zijn de kosten? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is gezonde leeflucht? Kan een woning zonder speciale ventilatievoorzieningen wel een gezonde leeflucht hebben? Op al deze onderwerpen wordt in deze cursus een antwoord gegeven.
U leert in deze cursus welke ventilatiesystemen er zijn. Wat is spuiventilatie en wat is ‘infiltratie’. Als u een openhaard (of een andere hout- of gashaard) heeft, wat zijn de gevolgen voor het ventilatiesysteem. Wat is mechanische balansventilatie? Waar moet u op letten als u een dergelijk systeem heeft (of gaat laten plaatsen)? Hoe wordt installatiegeluid voorkomen en hoe wordt ‘overspraak’ voorkomen? U leert verder welke eisen er vanuit het bouwbesluit worden gesteld. Ook leert u het opstellen van een ventilatiebalans. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Hoe moet het ventilatiesysteem ingeregeld worden? U leert waarom een by-pass van belang is. Welk onderhoud is er aan het ventilatiesysteem nodig?
Cursusdata, locatie | Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons. |
Cursus duur | 1 dagdeel |
Prijs per deelnemer | € 250,- (excl. BTW) |
Doelgroep | VvE-beheerders, woningeigenaren, adviseurs, aannemers, project- en mutatieopzichters, Medewerkers van woningcorporaties, EPA-adviseurs, architecten, energie-adviseurs, facilitaire managers, gebouwbeheerders, medewerkers technische dienst, ARBO-medewerkers, GGD-inspecteurs, BWT-medewerkers, installateurs, werkvoorbereiders, leidinggevende monteurs van installatiebedrijven, allen die meer willen weten over het verzorgen van een gezond binnenmilieu door middel van ventilatie. |