Warm water, comfortabel en zuinig voor bewoners

Het gebruik van warm water is stijgende. U wilt best energie besparen maar niet aan comfort inleveren, welke mogelijkheden zijn er dan? Is een hot-fill boiler nu voordeliger dan een gewone kleine elektrische boiler. Zijn heet water apparaten (zoals de Quooker) enorme energieverslinders? Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Cursus inhoud

Hoe hoog is uw watergebruik? Verbruikt u meer/minder dan de gemiddelde Nederlander? Welk deel daarvan is warm water? Hoe kan ik het verbruik verlagen? Ik wil onder de douche kunnen staan en als men water in de keuken tapt wil ik geen koude water straal in mijn nek krijgen. Wat is een douche-WTW en is deze veilig toe te passen? [..]

Hoe hoog is uw watergebruik? Verbruikt u meer/minder dan de gemiddelde Nederlander? Welk deel daarvan is warm water? Hoe kan ik het verbruik verlagen? Ik wil onder de douche kunnen staan en als men water in de keuken tapt wil ik geen koude water straal in mijn nek krijgen. Wat is een douche-WTW en is deze veilig toe te passen? Wat is een doorstroombegrenzer, waar is deze toe te passen en wat kost deze? Wat is een douche-timer?


Wat is Legionella? Hoe en waar ontstaat legionella? Hoe kan ik dit voorkomen? Hoe kan ik warm water energie-efficiënt opwekken? De werking van een zonne-warmte-installatie. Wat zijn de kosten en besparingen? Wat is het verschil tussen een doorstroomapparaat en een boiler? Wat is het grote nadeel van een geiser met open verbranding? Wat is een warmtepompboiler of is een gewone combiketel toch handiger/voordeliger/zuiniger? Waarom is een tapprofiel van belang bij de keuze van mijn nieuwe installatie voor douchewater? Wat is een CW klasse?


Op al deze vragen wordt in de cursus ‘warm water, zuinig en comfortabel voor bewoners´ een antwoord gegeven.

lees meer..
Cursusdata, locatie Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Cursus duur 1 dagdeel
Prijs per deelnemer € 250,- (excl. BTW)
Doelgroep VvE-beheerders, woningeigenaren, adviseurs, aannemers, huurders, project- en mutatieopzichters, medewerkers van woningcorporaties, EPA-adviseurs, architecten, energie-adviseurs, medewerkers technische dienst, milieudienstmedewerkers, BWT-medewerkers, installateurs, werkvoorbereiders, leidinggevend monteurs van installatiebedrijven, bouwers, (bouwkundige) medewerkers, allen die meer willen weten over het maken van volop warm water maar zuinig met energie willen omgaan.