Cursussen voor Nieuwbouw
EP Utiliteit voor Woningbouw Adviseurs
U wilt graag uw vakbekwaam uitbreiden naar Utiliteit? Met de opleiding EP Utiliteit voor Woningbouw Adviseurs leert u alles over de specifieke Utiliteit onderdelen van nieuwe rekenmethodiek (NTA 8800) en de nieuwe opnameprotocollen. Tevens bent u dan goed voorbereid op alle modules van het ISSO-examen Utiliteit.
lees meer »
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor adviseurs met een Woning vakbekwaamheid die hun vakbekwaamheid willen uitbreiden naar Utiliteit.
EP-Woningbouw adviseur Detailopname
U wilt graag uw vakbekwaam voor EP-W Detail adviseur behalen? Met de opleiding EP-W Detail leert u alles over de nieuwe rekenmethodiek (NTA 8800) en de nieuwe opnameprotocollen. Tevens bent u dan goed voorbereid op het landelijk examen EP-W Detail verzorgd door CITO en ’t Examenpark.
lees meer »
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor mensen zonder een vakbekwaamheid die de energieprestatie van nieuwbouw woningen willen opstellen. Hiervoor dient u een initieel examen EP-W Detail af te leggen. Deze opleiding bereidt u optimaal op deze examens voor.
EP-Utiliteitsbouw adviseur Detailopname
U wilt graag uw vakbekwaam voor EP-U Detail adviseur behalen? Met de opleiding EP-U Detail leert u alles over de nieuwe rekenmethodiek (NTA 8800) en de nieuwe opnameprotocollen. Tevens bent u dan goed voorbereid op het landelijk examen EP-U Detail verzorgd door CITO en ’t Examenpark.
lees meer »
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor mensen zonder een vakbekwaamheid die de energieprestatie van nieuwe utiliteitsgebouwen willen opstellen. Hiervoor dient u een initieel examen EP-U Detail af te leggen. Deze opleiding bereidt u optimaal op deze examens voor.
NTA 8800 & BENG: opvolger van EPA & EPC
Wat verandert er aan EPA-methoden en wat betekent dat voor uw vakbekwaamheid? Wij bieden cursussen aan voor nieuwe adviseurs, bijscholingscursussen voor huidige EPA-W- en EPA-U-adviseurs, maar ook cursussen voor de mensen die nu EPC-/EPG-berekeningen opstellen en anderen die in 2021 vakbekwaam willen zijn om BENG-berekeningen en Energielabels voor gebouwen op te mogen stellen.
lees meer »
6-in-1 pakket: Masterclasses Utiliteit
Utiliteitsgebouwen kennen een grote diversiteit aan technieken, zoals uiteenlopende ventilatie- en verwarmingssystemen. In 6 dagen leert u hoe een behaaglijk, gezond binnenklimaat kan worden behaald, door middel van isolatie, verwarming, ventilatie, verlichting, koeling en nieuwe (maar inmiddels bewezen!) technieken, zonder onnodig energie te verspillen.
lees meer »
2-in-1 pakket: Masterclasses Woningen
De techniek in woningen wordt steeds uitgebreider. Warmtepompen, betonkernactivering, PV, luchtaanvoer via de bodem (of AWW systemen), douche WTW, etc. Ook aan isolatie worden steeds hogere eisen gesteld. Dit pakket (bestaande uit de Masterclasses Bouwfysica en Installaties) is bestemd om de techniek te leren doorgronden, die bijdraagt aan een behaaglijk en gezond binnenklimaat, zonder hoge energiekosten. […]
lees meer »
Gezond, comfortabel en energie zuinig
Het binnenklimaat is in veel gebouwen slecht, terwijl een mens daar het grootse deel van zijn/haar leven verblijft. Het resultaat van het langdurig verblijven in een ruimte met een ongezond binnenmilieu is een slechtere gezondheid. Onderzoek heeft veelvuldig aangetoond dat daarbij het leervermogen en de productiviteit vele procenten daalt en het ziekteverzuim stijgt. Het verbeteren van de kwaliteit van het binnenmilieu is zeer rendabel.
lees meer »
Stroom opwekken (PV) voor bewoners
Er is (ook in Nederland) volop zonne-energie. De zon geeft in één uur voldoende energie aan de aarde om de gehele wereldbevolking 365 dagen van alle benodigde energie te voorzien. Maar hoe kunt u die gebruiken? Zonne-energie omzetten in elektriciteit is steeds rendabeler aan het worden.
lees meer »
Klimaatbeheersing bij serverruimten
Een bedrijf kan niet zonder automatisering. Het stroomverbruik van servers bepaalt een steeds groter wordend deel van het totale energieverbruik.
lees meer »
Biomassaverbranding
Deze cursus biedt voldoende kennis om met ‘biomassaverbranding’ aan de slag te gaan. De cursist kan niet alleen beoordelen welke toepassingsmogelijkheden er zijn voor biomassa en biomassa-installaties, maar ook kan in veel gevallen advies worden gegeven hoe een bestaande installatie geoptimaliseerd kan worden (BBT Best Beschikbare Techniek) in bepaalde situaties. Tijdens de cursus worden niet alleen de verschillende technieken behandeld, maar ook emissies, brandstofkeuzen en haalbaarheid.
lees meer »
Incompany Cursus
Al onze cursussen kunnen vanzelfsprekend ook bij u op locatie worden gegeven.
Voor meer informatie kunt u ons bellen: 070 – 315 57 15.
lees meer »
Cursus op maat voor u
Vindt u niet wat u zoekt?
Heeft u heel specifieke wensen?
Energy-Academy heeft naast de cursussen op de site ca 80 cursussen op de plank.
lees meer »